Monedes d’1, 2 i 5 cèntims d’Euro
Les monedes mostren un mufló, una mena d’ovella salvatge que es troba a Xipre, representatiu de la fauna de l’illa.
Monedes de 10, 20 i 50 cèntims d’Euro
A les monedes de figura la nau de Kyrenia, embarcació mercant del segle IV a. de C., que simbolitza la història de la navegació de Xipre i la seva importància com a centre del tràfic comercial marítim.
Monedes d’1 i 2 Euro
Les monedes representen un ídol cruciforme del període calcolític (3000 a. De C.). Aquesta mostra característica de l’art prehistòric de l’illa és un testimoni de les antigues arrels i de la posició central de Xipre en el desenvolupament de la civilització.

Emissions Commemoratives de 2€
2009

Desè aniversari de la Unió Econòmica i Monetària
A la moneda es pot veure una figura de disseny primitiu que es fon amb el símbol del €. La idea que es vol transmetre és que la moneda única i, per extensió, la Unió Econòmica i Monetària (UEM) constitueixen l’última baula de la llarga història de la integració econòmica i comercial europea. Aquesta moneda l’emeten tots els països de la zona de l’euro, figurant en cada cas el nom del país emissor i la llegenda «UEM 1999-2009» en la llengua o llengües respectives. El disseny, elegit entre els cinc preseleccionats per ciutadans de la Unió Europea mitjançant votació per Internet, és creació de George Stamatopoulos, escultor del departament d’encunyació del Banc de Grècia. A la corona circular es representen les dotze estrelles de la Unió Europea.
2012

Deu anys de bitllets i monedes en euros
La part central de la moneda, dissenyada per Helmut Andexlinger, de la Fàbrica de Moneda d’Àustria, i escollida pels ciutadans i residents de la zona de l’euro com a moneda commemorativa comuna de 2012, mostra el món en forma de símbol de l’euro en el centre, al·ludint a com l’euro s’ha convertit en un veritable actor mundial al llarg de l’última dècada. Els elements que envolten l’euro simbolitzen la seva importància per a la gent corrent (representada per una família de quatre membres), per al món de les finances (la Eurotower), per al comerç (un vaixell), per a la indústria (una fàbrica) i l’energia, per a la investigació i el desenvolupament (dues turbines eòliques). Les inicials del dissenyador «A.H.» s’aprecien (si s’observa amb molta atenció) entre el vaixell i la Eurotower. A les vores superior i inferior de la part central de la moneda figuren, respectivament, el país emissor i els anys «2002 – 2012». La moneda l’emetran tots els països de la zona de l’euro. A la corona circular figuren les dotze estrelles de la Unió Europea.
2015

Trentè aniversari de la bandera de la UE
El motiu representa la bandera de la UE com a símbol que uneix pobles i cultures amb visions i ideals comuns d’un futur millor. Dotze estrelles que es transformen en figures humanes representen el naixement d’una nova Europa. A la part superior dreta, en semicercle, figura la menció del país emissor «REPUBLIK ÖSTERREICH» i els anys «1985-2015». A la part inferior dreta apareixen les inicials de l’artista (Georgios Stamatopoulos). A la corona circular figuren les dotze estrelles de la Unió Europea.
2017

Pafos 2017 – Capital Europea de la Cultura
El disseny mostra l’ «Antic odèon de Pafos», un petit amfiteatre que data del segle II d.C. Avui dia s’utilitza a l’estiu per realitzar actuacions musicals i teatrals i acollirà nombrosos esdeveniments dins el programa «Pafos 2017 – Capital Europea de la Cultura». A l’interior de la part nacional de la moneda es troben gravats el nom de l’estat emissor «ΚΥΠΡΟΣ Kıbrıs» i la frase «Πάφος 2017 – Πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης» (Pafos 2017 – Capital Europea de la Cultura). A la corona circular de la moneda figuren les dotze estrelles de la Unió Europea.

La meva Col·lecció Personal

© · Textos Originals: BCE · Tradució: Isaac Hero · Imatges: APP EuroCoin
Malta

Monaco

Holanda

Portugal

San Marino

Para obtener más información, incluido cómo controlar las cookies, consulta aquí: Política de cookies